Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

מפעיל כוח משתנה בעזרת הגוף שלו  לחימום והרפיית השרירים, הרגעת מערכת העצבים לשיפור וזירוז המרצת מחזור הדם בגוף תפקוד הלב והלימפה.

 

לישה, היא טכניקה הזהה ללישת בצק, המטפל מבצע הרמה, גלגול, וסחיטת השריר מתחת לכפות הידיים או בין כפות הידיים, טכניקה זו נועדה לשחרר מתחים בשרירים ולהגביר את מחזור הדם בגוף ואת תפקוד מערכת הלימפה.

 

חיכוך, משיכות החיכוך פועלות על שרירים עמוקים יותר מהטכניקות שתוארו קודם. טכניקת החיכוך היא הפעלת לחץ עמוקה יותר שמשתמשים בה בעיסוי השוודי. המטפל מפעיל לחץ על ידי הנחת משקל גופו או על שטח כף היד וכריות האגודלים, מפרקי אצבעותיו, אצבעותיו או גב האמות ואז משחרר את הלחץ באטיות ובעדינות. תנועה זו צריכה להיות תנועת החלקה רציפה או מקבץ של תנועות מעגליות משתנות.

 

רטט, על מנת לגרום לרטט, המטפל מבצע ניעור לאורך רקמת השריר החיצונית באמצעות כפות הידיים או באמצעות קצות אצבעותיו. טכניקה זו נועדה לשחרר מתח בשרירים הקטנים, כמו אלו על הפנים או לאורך עמוד השדרה.

 

הקשה, היא טכניקה קצבית וקצרה בעלת אפקט ממריץ המתבצע על ידי המטפל באמצעות כפות הידיים או קצות האצבעות. יש מספר וריאציות לטכניקה הזו כגון: שילוב של האצבעות זו בזו ליצירת "כוס" המטפל מכה באמצעותן על פני האזור המטופל בזה אחר זה בקצב מהיר ואחיד. טכניקה נוספת היא טכניקת החיתוך כאשר המטפל משתמש בצידי הידיים כאשר כפות הידיים פונות זו לזו בכדי לבצע תנועת חיתוך. טכניקה נוספת המטפל משתמש באגרופים בשתי ידיו ומנער אותם במהירות ברצף מעל הירכיים והישבן. רוב המטופלים נהנים מטכניקות ההקשה אך בחלקן הן יכולות להיות אינטנסיביות. בנוסף, אין להשתמש בטכניקת ההקשה מעל דליות או ישירות מעל מבנים גרמיים.

אין להעניק עיסוי שוודי למטופלים הסובלים מהפרעות גופניות או במצבים הבאים: בחילות, הקאות או שלשולים, חום, עצמות שבורות, שברים , נקעים או נקעים קשים, מחלות מדבקות, פצעים או פצעים פתוחים או לא בריאים, אזורי גוף מודלקים, נפוחים או חבולים, ורידים בולטים, ניתוחים אחרונים, כאב חמור, צהבת, כוויות קור/חום, מחלת כליות, בקע גדול, דימום, רצועות קרועות, גידים או שרירים, לחץ דם גבוה או בעיות לב, סוגים מסוימים של סרטן, היסטוריה של פלביטיס או פקקת (חולים אלה עשויים לסבול מקרישי דם שעלולים להתנתק ולהגיע לריאות, ולהוביל לתוצאות קטלניות.), טיפול תרופתי במדללי דם (תרופות אלו מגבירות את הסיכון לדימום מתחת לעור.)

חלק מהלקוחות עם היסטוריה של אלימות או התעללות פיזית עשויים להרגיש לא בנוח עם הסרת בגדיהם או היבטים אחרים של העיסוי. בדרך כלל מועיל הסבר קצר לפני הטיפול  וכיצד הם יכולים ליהנות מהעיסוי.

העיסוי השוודי הומצא על ידי  פר הנריק לינג שוודי בשנות השלושים. הוא עסק כמדריך גידור, כאשר היה נפצע במרפקים היה מרפא את עצמו באמצעות משיכות והקשה סביב האזור הפגוע ובהמשך פיתח את הטכניקה הידועה "עיסוי שוודי".

האחים ד"ר צ'ארלס וד"ר ג'ורג' טיילור אימצו את השיטה והביאו אותה משוודיה לארצות הברית בשנות החמישים, הטכניקות שמשתמשים בעיסוי השוודי כוללות משיכות ארוכות הלוך ושוב, חיכוך, תנועות לישה והקשה על פני הרקמות הרכות העליונות של הגוף והנעת המפרקים.

העיסוי השוודי הוא למעשה העיסוי הנפוץ ביותר בכל העולם. הוא מתבצע באמצעות כפות הידיים ובאמות על מנת להניע את רקמות השריר השטחיות העליונות, שיטה זו גורמת לשיפור הפיזי והנפשי של הגוף, הנעת המפרקים היא גם חלק מהעיסוי וגורמת לשיפור בטווח התנועה. כמו כן, ממריצה את מחזור הדם בגוף, גורמת לרגיעה והפחתת מתחים בגוף ובנפש. בשונה מטיפול תרופתי, העיסוי השוודי לרוב אינו כרוך בתופעות לוואי, בטוח יחסית ויש לו יתרונות רבים פיזיים ונפשיים.

יתרונות פיזיים: חיזוק התרופפות השרירים מתיחת רקמות החיבור, הקלה של התכווצויות והפחתת עייפות השרירים, חיזוק התרופפות המפרקים ושיפור בטווח התנועה, חיזוק השרירים, הרגעת מערכת העצבים, שיפור בהמרצת מחזור הדם בגוף, הקלה בהפרעות אסטמה, דלקת פרקים, כאבים כרוניים, כאבים בשריר הלב, כאבי ראש, פציעות אתלטיות, זירוז ריפוי מפציעות ומחלות, שיפור מערכת הלימפה.

יתרונות נפשיים ורגשיים: הרפיה נפשית, שיפור בהפרעות שינה, הפגת מתחים, דיכאון, חרדה, יכולת ריכוז גבוהה.

 

העיסוי השוודי מתבצע על מיטת טיפולים מקצועית כאשר המטופל שכוב על הבטן וסדין מכסה את כל חלקי גופו. הטיפול מבוצע בעירום מלא, אם כי ניתן להישאר בתחתונים, ונשים בכיסוי מגבת על החזה בשכיבה על הגב. במידה וישנם אזורים רגישים שעלולים לגרום לאי נעימות מומלץ לשתף את המטפל מראש שיידע לא לטפל באזורים הללו לדוגמא: כפות רגליים. המטפל משתמש בשמן כלשהו על מנת להקל על העבודה בעת העיסוי. השמן יכול להיות שמן שקדים שמן ללא ריח, שמן בטמפרטורת החדר או שמן חם, לעיתים המטפל יכול להוסיף לשמן הבסיס שמן אטרי בניחוח שהמטופל אוהב או מעדיף. לרוב העיסוי השוודי אורך בין 30 עד 90 דקות תלוי בהתאם לבחירת המטופל.

 

המטפל ישתמש במספר טכניקות במהלך הטיפול כגון: חימום ופיזור, לישה, חיכוך, רטט והקשה.

חימום ופיזור, היא הטכניקה הנפוצה ביותר בעיסוי שוודי, תנועה  זורמת ארוכה המתבצעת מאזורי הגוף החיצוניים של הגוף אל מרכז הגוף הלב. באמצעות כפות הידיים המטפל

 

bottom of page